Hai cantik Hai hensem

My blog my story

Tuesday, 24 June 2014

Future

I no longer believed in the idea of soul mates, or love at first sight. But I was beginning to believe that a very few times in your life, if you were lucky, you might meet someone who was exactly right for you. Not because he was perfect, or because you were, but because your combined flaws were arranged in a way that allowed two separate beings to hinge together.

Dear love,Thanks because you're coming in my life while I tengah down. Seriusly,I tak expect pun perkara ni boleh terjadi. I never expect you come in my life. and the beggining Alhamdullilah :) you buat I bahagia. Serius,babe. I sangat happy. happy dengan you sekarang. you always care pasal I. Sometimes you did something wrong. Sometimes you buat I sakit hati. But,serius babe, even marah mana pun I kat you. sayang tu tak pernah hilang dalam hati I. Almost one month la kan,yeah kan I cakap ini adalah permulaan. I harap sangat kat you,you boleh bahagiakan mcm you buat sekarang sampai bila-bila. I harap sangat you :( . I'm exhausted. serius I penat dengan ni. I serik act. I pun tatau macam mana I boleh terima you. you pun selalu tanya kan dear? but i'm damn sorry. I tak boleh nak jawab pertanyaan you. hati tetiba ada untuk you. Miracle do happen. betullah apa orang benci boleh bertukar jadi sayang kan ? :) 

The beginning of love is to let those we love be perfectly themselves, and not to twist them to fit our own image. Otherwise we love only the reflection of ourselves we find in them.
Honestly abiy,I really hope you'll be my last. hmm not sure la kan :') jodoh siapa tahu :'). InshaAllah you'll be my future husband ,future daddy,future grandpa. Omg I can't believe it. Jauhnya I imagine kan. Untuk you je Abiy. 

Sunday, 26 January 2014

9 Months without nothing.


Just because my eyes do not show tears,
doesn't mean my heart doesn't cry n i don't get hurt.
Just because I come out strong, doesn't mean
there is nothing wrong.
Often I choose to pretend that I'm happy.
So I don't have to explain myself to people
who'll never understand.
Smiling has always been easier than
explaining y I'm sad...!
 am a good enough person to forgive you,
but not stupid enough to trust you again.
Today is ? 26/1. guess what? Our ANNIVERSARY! Are you fucking remember that? :( 
seriusly? seriusly? 9 months without nothing?!! where are ya gone? where? Serius wak,sumpah saya kecewa dengan awak. Lupa ke? Dari tadi k saya tunggu awak? where are ya fucking gone? Tak ingat harini? apani? like such a couple ke gini? Saya penat tau harini. Terlalu penat. tidur tak cukup langsung. Saya tunggu awak online dari petang. Saya sanggup online even though saya buzy,penat. Awak pun faham kan,saya hidup tanpa phone sekarang. Susah ke nak on? To be honest! Saya penat dengan awak. Penat nak sayang awak lagi. Penat nak rindu awak lagi. penat nak tunggu awak lagi.. Awak saya bukan tunggul, saya bukan patung, saya ada hati,. Serius penat. Sia sia relay ni sebenarnya, dahlah takda penamat.. Awak langsung tak rindu saya? ye saya faham. kalau sayang awak dah kurang. just letting me go dude.. Jangan sesekali seksa hati saya macam ni. Tiqah cakap" Lelaki ni saja je nak couple dengan perempuan tu sebab dia nak uji perempuan tu ataupun hilangkan bosan dia" k ,tadi dia cakap macam tu. terus saya teringat awak. Adakah awak buat saya sebagai bahan ujikaji awak? bila awak dah berjaya. awak abaikan macam tu je? ataupun awak bosan? awak buat saya seperti permainan . Saya sedih awak tak nampak. Saya try move on dengan awak. TU SUSAH  awak . Saya dah sayang awak. saya dah serah hati saya kat awak. Awak,saya mohon kalau awak dah muak tuk jaga hati saya lagi. Please. Fucking Please! Pulangkanlah balik.. Sakit sangat bila awak macam ni. Jika ada orang baru yang dah happykan awak,mohon jaga dia, jangan buat dia sakit. Dia perempuan,saya perempuan. HATI kami hati TISU! Lembut. faham wahai kaum adam? Awak dah terlalu baik untuk saya,mungkin saya tak layak untuk awak. Mungkin ada hikmah relay kita huru hara macam ni. Mungkin awak nak jaga hati dia kan? sokay, kalau ianya betul pergilah kat dia, Jangan risau saya okay. Saya kuat. Saya ada Allah. Saya ada mama,ayah. Saya ada kakak,abang,adik adik. saya ada paksu gemuk saya :* saya ada sepupu kesayangan saya, saya ada kawan kawan saya,. dorang ada dibelakang untuk sokong saya,untuk sambut saya bila saya terjatuh. I remember years ago,someone told I should take. Caution when it comes to love. I did I did. I know I were strong,.
Happy Anniversary . 26 hb . Lots of hurts !

Friday, 24 January 2014

Something Great

The small acts you perform for making me happy shows just how much you love me and it is the feeling of being loved so madly that will keep me spirited even in tough times. Our love will stand the test of time.Ever since the day you came in my life, I know that you are the one I'll truly love till the end.

Iloveyou without no reason. I don't know why Iloveyou,I don't know when I starting fall in love. I just know,you're everything to me..:'( I just know you're only mine. ! You're my superhero,you're my future. you're daddy for our children. :')
From the beginning I know you,until now ILoveYou! 

26/4/2014 11:26 pm.. I officialy be your girlfriend ;) .. Heyya! Syaf :* This entry khas untuk you ;) .. siapa awak dihati saya? awak ibaratkan raja dihati saya. saya sayang awak sangat sangat. Until now saya mengaku,perasaan sayang ,rindu tak pernah hilang dari hati. Yes,even tho awak banyak terlukakan hati saya. Jujur saya tak pernah nak benci awak.. Memanglah saya pernah cakap saya benci awak. Tapi,jujur tak ada niat pun,.. Awak nak tahu,masa awak tak on. Hari hari saya tunggu awak. Hari hari saya rindu awak. Hari hari saya bukak text awak. Saya baca text awak. Saya rindu sangat kat awak. Rindu sesangat. Awak pernah kata,kalau rindu awak peluk bebear. Tiap tiap hari saya peluk bebear,saya cium bebear . kadang kadang saya cakap kat bebear yang saya rindu awak,then saya peluk dia erat erat sampailah saya tertidur. Ya Allah rindunya kat sayang, haritu mama basuh bebear,mama kata bebear tu dah lama tak mandi. Tapi saya tak bagi. Then haritu,saya balik sekolah saya tengok bebear takde kat atas katil. Saya nak nangis sebab bebear hilang. Tanya mama dia basuh. :'( awak tahu,malam tu saya tidur keseorangan. walaupun ada banyak lagi teddy bear saya tapi bebear tetap jadi peneman saya. bila dia tiada. saya sunyi. saya mula ingat awak.. hummm,tapi.. bila awak on :'( awak takpernah nak ucap rindu kat saya :'( saya tunggu ucapan tu.. saat tu saya kecil hati dengan awak. saya rasa sia sia apa yang saya buat... terlalu sia sia . saya down dengan awak. Hari hari saya nangis.. bila pergi sekolah,saya happy. bila sampai rumah saya terus ingat awak.. saya tak benci awak, saya kecewa dengan awak,. terlalu kecewa.. bila kakak saya cakap " come on,move on jela dik." I'm just *angguk* *senyum :') tapi dalam hati saya still saya awak. eh 10/4 ni birthday awak kan sayang. alololo dah tua syaf saya kan? 16 hari selepas tu,genap setahun. InshaAllah :'). Sayang awak sampai 7 eleven tutup ! Sayang Syafiq . 26/4-until now,inshAllah until forever . 
You're my love ,you're my life. You're everything I need. I want you here with me like how pictured it so I don't have to keep imagining. come on jump out at me,come on bring everything. Its to much to ask for something great?

Saturday, 13 July 2013

Awak dah berubah :(


Sometimes I Smile to hide the pain,
Sometimes  I Laugh to hide the sadness
Sometimes I Shout to let the pain out
but no matther what I do,I just can't hide the feeling that I Miss You.

Dear kawan,saya rindukan awak dulu,saya rindukan lawak bodoh awak,saya rindukan loyar buruk awak. Cepatnya awak berubah,cepatnya awak beralih hati. Awak dah benci saya ke? Awak dah tak sayang saya sebagai kawan ke? Awak tak rindu saya ke? Saya nak je cakap semua tu kat awak,tapi saya tak mampu. Saya dah tengok awak dah bahagia,awak dah bahagia dengan kawan baru awak. Awak dah lupa saya. Awak dah jarang tanya khabar pasal saya. Mengapa wak :'( . Benci sangat ke awak kat saya? Sejujurnya,awak memang selalu buat saya sakit hati dengan,awak selalu buat saya terasa diabaikan oleh awak. Awak tak pikir perasaan saya ke? Awak kata awak tak pernah  tak akan dan tak boleh lupakan saya? Tapi sekarang mudahnya awak lupakan saya. Mana kata kata awak? Hilang dah ke dalam hati tu? Saya dah takda tempat lagi ke kat hati awak? Saya cemburu sangat bila awak dah ada kawan baru. Sedih sangatt. 4 months! Cepat kan masa berlalu. tapi persahabatan kita sekadar 4 bulan. Awak dah tak perlu saya teman awak,saya dah takda penyanyi nak suruh nyanyikan kan? saya rindu suara comel awak tu. Awak selalu loyar buruk dgn saya. macam macam lah. satu topik ke satu topik awak cerita. Perbualan kita macam tiada penamatnya kan awak? Tapi tu dulu,sekarang takdah sunyi je fone takda pun mesej awak. Saya  selalu mimpi buruk tentang awak. Ya Allah,awak,apa makna semua tu awak. Adakah ini mimpi saya jadi kenyataan. Memang bukan takdir kita kot,maybe saya tak layak nak jadi kawan awak. Dahtu kenapa saya kenal awak? Kenapa selalu nangis kerana awak? Andai awak tahu saya betul betul rasa kehilangan seorang sahabat yang saya sayang. Eh? saya ingat lagi awak ada nyanyi Kehilangan tu,sekarang ni dah betul betul terjadi. Saya dah hilang awak,. Apa yang saya mampu buat cuma merindui awak. Awak dah bahagia,saya pun dah bahagia, awak jaga diri baik baik tau. Jaga perhubungan awak. Jangan jadi pisang berbuah dua kali, cukuplah awak. Selamat Berpuasa . Sayang dan rindu sangat kat awak. :(



Tuesday, 18 June 2013

Jangan Letih Mencintaiku,

I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best.

Saya suka awak,tapi bila dah dapat awak saya sayang awak,dan bila dah sayang awak,saya akan jatuh hati dengan awak dan sebenarnya saya mencintai awak. Awak,,mungkin kadang kadang saya emosi dengan awak tapi awak percayalah sayang rasa cinta dan sayang tetap untuk awak. Awak nak tahu kenapa? sebab cinta takkan bahagia tanpa gurauan. Sayang takkan ada tanpa cemburu. Rindu takkan indah tanpa airmata dan kasih takkan sempurna tanpa kejujuran awak . Saya tahu awak selalu mengalah dengan saya sebab apa? sebab saya tau awak sayangkan saya kan? Awak selalu kata awak nak lamar saya lepas awak  kerja kan? Alololo,comel lah awak ni. Awak selalu acah acah merajuk dengan saya sampai saya naik geram.Tapi awak nak tau saya sebenarnya tak suka awak merajuk dengan saya sebab saya tau saya akan rindu awak nanti. Siapalah saya nak buli kalau awak tengah marah,siapalah saya nak manja ,acah acah comel kalau bukan dengan awak. Saya selalu marah awak,tengking awak,berkasar dengan awak. Awak,saya minta maaf sebab saya selalu buat awak macam tu. Awak,percintaan,pergaduhan,persalahan faham,cemburu,dah marah. Kita anggaplah itu sebagai cubaan dalam perhubungan. Cinta itu aneh. Sukar untuk ditaksirkan. Datangnya bukan dari paksaan,perginya pula  tanpa kerelaan. Cinta itu penuh dengan kasih sayang. Kekasaran boleh mencipta perpisahan. Sayang,even saya ni cengeng,saya ni perangai macam budak budak. Satu je yang saya minta dari awak, Jangan Letih Mencintai saya,jangan pernah berubah hati disebabkan saya. InshaAllah sayang,kalau ada jodoh, kita jumpa okey? Awak jangan nakal nakal tau,nanti saya cubit. ILOVEYOUSODAMNMUCH,my SAYANG :). 
I'm sorry  I'm not best with words and that I can never find the right thing to say at the right moments,but you scare the hell out of me whenever I think of how vulnerable  I could be and what would happen if I opened up my heart.
I want to keep you in my heart,lock it and throw the key so that no one can take you away from me .

Saturday, 1 June 2013

Seram tapi best (Kem Motivasi PMR)

Motif? Gambar yang agak "creppy" tu. Actually taktahu kenapa dengan mood yang setengah mati merindu,cewahhh,:'( hmm sedih kot kawan gila gila aku pergi kem ,seminggu k seminggu,so aku tak dapat text seminggu,hmm sabar jelah,tadi pun pagi pagi lagidia dah text aku pesan kat aku suruh jaga diri,jangan nakal nakal,jangan lupa makan ubat. terus nangis macam berpisah selama setahun dah aku rasa. Eh? ni dah lari topik. Patutlah karangan bm aku dapat 32 markah saja,bak kata cikgu fadzli ,lain yang diminta,lain pulak yang diberi . btw i miss you cikgu :'(

Dengan berbekalkan kudrat yang ada untuk aku melembutkan jari jemari aku untuk menekan keyboard semata mata untuk menceritakan kisah seram yang aku rasa dah beberapa bulan dah berlalu perkara itu tapi aku rasa pengalaman tulah yang paling best . Memories yang paling manis dn seram sewaktu di kem motivasi. Yelah,maklumlah sekolah baru mestilah ada "orang"yang menjaganya. Lagipun sekolah baru lapan tahun dibuka dikira baru lah tu daripada sekolah yang sudah berpuluh puluh tahun dibuka mesti banyak kisah seram yang terjadi. Kem ni pun dibuat kat sekolah so kami pelajar candicates pmr and spm menginaplah kat sekolah untuk 3 hari 2 malam. Petang tu kami datang dan siap daftar semua bagai masuklah kedalam dewan untuk sesi taklimat pertama. Fuh memang sakit perut kitorang gelak dengan penceramah tu. Selepas itu kami pergilah naik ke dorm. Ni yang aku tak tahan ni boleh pulak berebut tempat tidur k ni tak aci budak form 5 nak port baik punya. tapi kitorang lagi best kipas bapak lah kuatnya. sejuk gilaa. petang tu cikgu awal awal dah warning jangan nak beria ria sangat ni kem motivasi ni bukan party party . k itu aku yang tambah *mata keatas tangan didada. Tapi kan kami ni memang jenis tak makan nasihat,kami degil,maklumlah kalau dah dapat tidur dengan kawan kawan memang best lah kann? Tapi malam itu kami memang susah sangat nak tidur ,lebih lebih lagi dengan budak ni ketawa kuat gila,gurau sana gurau sini,sakat sana sini. Hamboih korang syok sangat ye. cikgu pun yang jaga kami  pun duk syok je bergosip,haha ni best ni dapat cikgu muda. 

Tapi kan,malam itu jugalah bermulanya segala-galanya,tapi taklah  seteruk malam kedua. Malam itu aku tidur dengan kawan kawan baik aku. Tapi najwa dah ambil port duk sebelah tiqah ,nak bermanja lettew. see aku tak dapat chance nak bermanja dengan tiqah,tapi kami berdua memang manja malam itu,nak tidur pun kena dodoi.muahaha comel kan kami. Selepas tiqah dodoi tu ,aku tak tidur sangat berangan je lebih. Then tiba-tiba kami semua budak form 3,taktaulah kalau budak form 5 dengar juga ,kami dengar macam orang ketuk pintu dari luar,fuhh nasiblah aku tak duduk dekat dengan pintu,tapi geng geng putri lah kesian sebab dorang duk dekat gila dengan pintu,so dorang first dulu lah dengar ketukan tu,nak kata cikgu tak mungkin lah sebab kalau dorang meronda pun kenapa harus ketuk pintu bagai,kan ada cikgu kat dalam tolong jagakan. Pelik kan? tapi bunyi kejap aje then lepastuh kami dengar bunyi orang berlari sekeliling kami,woi bapak kuat kau lari. tengah berlumba dengan usain bolt mungkin. Tapi,kami semua buat tak layan tak ditegur karang malam tu ada juga yang menjerit tengah tengah malam,Tak ke naya kami malam tu. Then kami buat buatlah tidur akhirnya tidur betul betul sampailah subuh. hmm malam kedua yang paling seram aku rasa sebab malam kedua ni pun aku kena juga. Ni semua bermula dari maghrib biasalah kan perempuan mesti ada sebab tak boleh solat kan,so gegirl yg "uzur" ni berkumpul lah di satu tempat. Sementara tunggu budak budak lain selesai solat kami duduklah sambil bersembang.Tiba-tiba member aku ni ,kitorang panggil dia mas,comel katanya :3 datang kat kami sambil menangis nak balik,first sekali kitorang pikir dia ni cengeng yela baru sehari stay dah menangis bagai rak. so kitorang abaikan jelah dia. biar lantaklah bff dia pujuk dia. Tapi lama kelamaan makin teresak esak pulak tangisan dia bila kitorang tanya kenapa dia taknak cakap. k fine!* duckface. then selepas solat isyak ustazah nak jumpa budak perempuan yang tak boleh solat. Kitorang ingatkan nak bagi ceramah or wateva. Tup tup kena marah. lo,sebab ustazah kata ada antara kami buang "thing" sesuka hati je. Hamboih cik kak,suka hati awak je ye. awak ingat tu sekolah bapak awak punya ke? tapi semua tak mengaku -.-malam tu semua pakat berjaga jaga, ceh macam nak bertempur je k. ada beberapa kisah misteri pada malam tu

Kisah 1:
Kami semua berkumpul di dewan sebab ada sesi apa ntah aku sendiri tak ingat:/ lepastuh lepas selesai sesi tu ada kawan aku su,ni cakap time dia duduk kat tepi tingkap dia perasan macam ada seorang kakak pakai tudung warna putih tengah tengok dia dekat tingkap tu. then terus dia lari kat member dia sambil nangis . 

Kisah 2:
Ini berlaku kat lesbo aku :( haha ,masatu Alia dengan fyruz pergi tandas ,dorang jalan  kat satu lorong gelap ni berbekalkan lampu suluh yang ada,biasalah kan kalau lampu suluh mesti ada bayang bayang ,masa dorang berjalan dorang perasan kat bayang bayang tu macam ada orang lain kat belakang dorang,bila dorang toleh belakang ,nothin! terus dorang blah cepat.

Kisah 3: 
Waktu ni dalam pukul 11 lebih,masa ni kami lepak kat kantin minum minum malam. lepastuh ada kawan kitorang 4 org nak pergi ke tandas. tapi apa yang ngoknya dorang boleh pulak pilih tandas yang jauh dari kantin. dahlah kat situ gelap gelita,belakang hutan. tandas yang paling hujung. seram gila k.dorang nak masuk tandas just nak betul kain . kain je punnn.erghh. tetiba masa tu dorang dengar kat tandas yang hujung sekali mcm baby menangis,tapi tak sangat,then pintu mcm ditarik,pastu ditutup dengan kuat. ha ini takyah cerita lah. memang dorang lari pecut ,kalau masuk pertandingan aku rasa menang kot sekolah kami. haha,selepas tu dorang terus g kantin. tetiba salah sorang dari dorang menangis teresak esak ssebab takut,member dia pun oergi lah bawak kat cikgu risau jugaklah . selepas mas dah dihantar kat cikgu,ceeya tetiba pengsan. lol ini dah kenapa. then dorang bawak balik dorm.malam tu dia senyap je. sometimes dia pandang kami macam org kena rasuk.

Kisah 4:
kisah ni memang seram.okay malam ni memang ramai sangat cikgu temankan kami semua,tapi malam ni ,kami taktaulah kami tak takut langsung,kitorang siap lari lari lagi,sana lah sini lah.sampai ketua dorm marah kitorang. kesah? malam tu aku sakat tiqah dengar cite hantu .hehe cakap besar ye aku ni. jahat mulut. malam tu kitorang tidur lena sangat. tetiba malam tu aku terasa macam kaki kena tarik,sakit kot! and then pada malam tu aku dengan najwa tidur berjauhan jauhan .ceh ajet ajet ngada je kan nak tidur jauh jauh so tengah tengah tu memang ada ruang yang besar. then alia cerita masa dia terbangun dia ternampak macam ada orang yg duduk kat tgh tgh tu dengan kaki melunjur.ah sudah. lepastu lagi alia cerita,dalam dorm tu ada meja makan dia ternampak mcm ada orang pakai baju warna biru duduk bawah meja dengan cara duduk dia kaki rapatkan ke dada. dia kejutkan fyruz ,syirah,syu,tapi semua tak sedar papepun. esokkanya harinya zati dgn tiha ngadu yg kaki dorang lebam mcm kesan kena gigit. memang teruk.

so 4 kisah pada malam memang ada punca dengan things tu,see sorang yg buat semua yang kena kacau,nasib takde ape ape. syukurlah hanya gangguan kecil saja. :) even ada seram seram sikit,best sangatttt . macam nak ulang balik je time

besar kan sekolah ni,memang besar sekolah. banyak misteri. nanti aku ceritakan x). aku sayang sekolah aku ni. aum xx

Monday, 20 May 2013

I'm tired of everything

Im tired of this people who are talking about you and actually don't even know you. How can you judge me if the only thing you know about me is my name? Everybody does make mistakes in life, you'll never find somebody who's perfect, if you do good for you. Everybody has feelings, even animals for God sake.

Agak-agak semua ni bila nak berakhir ye? Agak-agak semua ni akan tamat ke? K tolong . Dah penat. Dah rimas.Kita satu kelas kawan kot,takkan korang nak musuh bagai perang dunia ketiga nak meletus ha?Kutuk sana kutuk sini,maki sana maki sini.Dah aku ? Jadi orang tengah kan? Wah memang suka kan jadi orang tengah ni,jadi orang tengah ni lah memang menyakitkan hati,rimas. Sejujurnya,aku tatau siapa yang berada pihak yang benar,aku confius lah,. Kenapa orang suka sangat cemburukan keakraban kita. Kenapa dia sanggup laga-lagakan kita,pecah belahkan kita. Bila kat depan kami,kau kutuk dorang,bila kat depan dorang kau kutuk kami,kau nak apa sebenarnya? tumbuk? penyepak? penyapu? santau? eh tak aku baik lagi,waras lagi. K. Actually,aku dah penat berharap semua ni,aku berharap sangat aku dapat balik apa yang aku dapat dulu,tapi sekarang,da hilang. Aku dah hilang kepercayaan korang,aku dah hilang kakak,adik,sahabat aku,aku dah hilang semua kenangan dengan korang,dah hilang semuanya,boleh aku dapat semua tu? Aku dah cuba.aku dah cuba,tapi aku tak mampu lagi,dah penat dah... Maybe aku dah cuba pretend depan korang,yang aku happy sekarang,happy sangat. Tapi,jujur dalam sudut hati aku,aku sedih sangat ,aku hilang kawan macam korang,alahaii kenapa semua terjadi? Sekarang satu kelas dah macam musuh,eh taklah sekelas,separuh jela,perangai belaka macam pfttttttt je,kang kalau bawak gaduh,7 hari 7 malam memang takkan habis ah.... okay kita nak pmr kan,so aku harap,takda dah scene gaduh gaduh,scene sedih sedih ni,scene drama ,scene mengedik. k bitch! k part scene drama ala romeo and juliet and scene mengedik tu lahh,aku paling menyampahhhh,menyampah gila kayhh. harus eh kalau kita bertekak sikit,mengadu dekat pakwe,pastu mulalah dorang buat sabotaj,sorok beg ah,tuang air sampai basah buku,perangai macam budak budak tadika kay. budak tadika lagi 1000 kali matang dari korang. okay mohon uncle david teo buat filem,gerenti laku punya kan? okay stoplah perangai teruk korang,stoplah korang mencarut sini sana,cakap mende mende luccah depan budak laki,korang ingat mende tu lawak eh? serius menyampah.Oh satu lagi,korang suka sangat bandingkan diri korang dengan diri orang lain,.bitch please.... korang ingat korang dah prefect ke sampai korang kena bandingkan diri korang? korang ingat korang bajet hot kat sekolah semua orang minat korang? korang buat orang lain insecure tau takkkkk.... sakit jiwa ahhhh.. kadang kadang aku terasa macam nak blah je dari sekolah tu,rimas kayh,dengan korang,dengan pakwe korang. rimas. bajet sweet ahh tu,pegang sana pegang sini. K ,.Aku tengah geram. 

Ya Allah
 dunia yang Engkau hamparkan ini indah
 tetapi durinya sering menusuk.
 Nikmat yang Kau berikan takkan dapat untukku menghitungnya.
 Tetapi ya Allah
 hambaMu ini sering alpa dan lena dek buaian mimpi yang tak sudah.
 Ya Allah
 ujian yang Engkau berikan terasa begitu memeritkan
 kadangkala ianya menguji kesabaran dan keimananku yang terkadang nipis
 senipis kulit bawang.
 Ya Allah
 jika ini ujian yang pantas untukku lalui
 bantulah aku
 Agar aku tidak tersasar dari jalanMu.
 Agar aku bisa bersyukur dengan ujianMu ini ya Allah.

Bila kita rehda atas sesuatu  yang mengecewakan hati maka Allah akan mengantikan kekecewaan itu dengan kegembiraan yang kadang kadang di luar jangkaan kita. 


Allah always beside me :')



Saturday, 4 May 2013

I Do Love You Sayang



Roses are red,violets are blue,the only love of my life is you. Together forever till the end of time,together forever i will  always call you mine :')


Awak!!! Saya sayang awak. Sayang sangat kayh. Haha jeles please sayang? -.- hay boy,thanks sebab awak curi hati saya,saya harap sangat awak jangan sesekali hancurkan hati saya tu,sebab saya taknak awak pulangkan hati saya yang telah hancur,apa gunanya kan? Saya minta maaf if saya ada abaikan awak,tak care pasal awak. Bukan saya sengaja,tapi sejak belakangan ni saya buzy kay. hmmm saya selalu rindukan awak,kalau nak onthephone pun jarang jarang :'(. Nak buat  macam mana,kita kan jauh . Nak jumpa pun susah :'(,tapi mungkin ada hikmahnya kan,mungkin Tuhan nak uji sejauh mana kesetiaan awak dengan saya kan? Awak ,jangan nakal nakal tau,nanti saya cubit. Eh? Awak jangan curang tau,siaplah awak!! Awak mungkin kata awak tak janji awak boleh bahagiakan saya,tapi saya percaya awak,awak pasti boleh kan kan? awak tau tak,saya tatau macam mana nak merajuk dengan awak,hahaha sebab awak pandai ambil hati saya,puji saya. Alololo,blushing kay *tutup muka. Kita jarang gaduh,tapi kalau ada something yang buat awak kecil hati,saya minta maaf banyak banyak,saya tak sengaja untuk buat awak berkecil hati :'( Sekali saya dah sayang,saya akan terus sayang tau :* Oh ya awak nak tau ,stalk awak adalah hobi saya xD

 i can't promise you a prefect  relationship without arguments & differences. However,i can  promise you as long as your trying i'm staying .xx